Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2009

Τριώροφη κατοικία με υπόγειο στον Αγ. Στέφανο

Βορειοδυτική όψη
.
Βορειοδυτική όψη
.
Βορειοδυτική όψη
.
Κάτοψη υπογείου : 83.50 Μ2
Playroom, bar - Λεβητοστάσιο
Χώρος στάθμευσης
.
Υπόγειο : playroom
.
Υπόγειο : bar
.
Κάτοψη ισογείου : 83.50 Μ2
Κουζίνα - Τραπεζαρία
Καθιστικό - WC
.
Ισόγειο : καθιστικό - τραπεζαρία
.
Ισόγειο : WC - κουζίνα
.
Κάτοψη A' Ορόφου : 83.50 Μ2
3 υπνοδωμάτια, 2 λουτρά
.
Α' Όροφος : παιδικό υπνοδωμάτιo
.
Α' Όροφος : υπνοδωμάτιο γονέων
.
Α' Όροφος : λουτρό
.
Κάτοψη Β' Ορόφου : 42.00 Μ2
Κουζίνα - Καθιστικό - WC - Douch
.
Β' Όροφος : Νοτιοδυτική άποψη
Κουζίνα
.
Β' Όροφος : Νοτιοανατολική άποψη
Καθιστικό
.
Κάτοψη στεγών
.
Τομή κατά μήκος 1 - 1
.
Τομή κατά μήκος 3 - 3
.
Τομή κατά μήκος 5 - 5
.Νοτιοανατολική όψη
.
Νοτιοανατολική όψη
Τριώροφη κατοικία με υπόγειο στον Αγ. Στέφανο
Μελέτη : Σοφία Πάνου, Μάϊος 1999
Επίβλεψη : Σοφία Πάνου, 2000, 2001,2002
Η μελέτη της κατοικίας αυτής έγινε για ένα νέο ζευγάρι με παιδί, σε οικόπεδο 210.00 Μ2 ιδιοκτησίας της συζύγου, στον Οικισμό Αγ. Στεφάνου Αττικής.
Η ιδιοκτήτρια, απόφοιτος διακοσμητικής σχολής με κατάστημα υποδημάτων, είχε μια πολύ νεανική άποψη για τους χώρους και προτίμηση στα κυκλικά σχήματα, τα υαλότουβλα και τις επενδύσεις.
Εξήγησα ότι τα κυκλικά παράθυρα ταιριάζουν σε μαγαζιά κι όχι στις κατοικίες, ωστόσο ικανοποίησα την έπιθυμία της σχεδιάζοντας 2 κυκλικά παράθυρα στο υπνοδωμάτιο των γονέων, ένα στο λουτρό του υπνοδωματίου αυτού ( Βορειοδυτική όψη ) και 3 φινιστρίνια στο λουτρό ( Νοτιοανατολική όψη ).
Εξήγησα επίσης ότι ο συνδυασμός υαλότουβλων και διακοσμητικών τούβλων δεν θα ήταν επιτυχημένος, έτσι δέχτηκε την πρότασή μου να επενδυθεί η Βορειοδυτική όψη με διακοσμητικά τούβλα και τα υαλότουβλα να τοποθετηθούν στη Νοτιοανατολική όψη. Με αυτόν τον τρόπο, είπα χαριτολογώντας, θα έχουμε μιά χειμερινή και μια καλοκαιρινή όψη, σύμφωνες με τον προσανατολισμό του κτιρίου.
Στην κατασκευή αυτοσχεδίασε, με τα αισθητικά αποτελέσματα που φαίνονται στις φωτογραφίες. Η επένδυση δεν έγινε με διακοσμητικά τούβλα όπως προβλεπόταν στη μελέτη αλλά με πλακάκια και σε άλλες θέσεις, με αυθαίρετες " διακοσμητικές " κατασκευές μέσα - έξω. Ειλικρινά λυπήθηκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: