Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2009

Paul Handley

Βρετανικό νεκροταφείο, Κέρκυρα 1994
.
Αεροδρόμιο - Νεκροταφείο
.
Αξονομετρικό
.
Κάτοψη διαμερίσματος Β' ορόφου - Μιλάνο
Αποτύπωση : Σοφία Πάνου, Φεβρουάριος 1989
.
A very special person
.
Βρετανικό νεκροταφείο, Κέρκυρα 1994
Ο Paul είχε γεννηθεί στην Κέρκυρα από Βρετανούς γονείς, μόνιμους κάτοικους του νησιού. Ήταν μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών και δούλευε στο τμήμα hardware της εταιρείας Honeywell στο Μιλάνο.
Τον τελευταίο χρόνο της διπλωματικής μου είχα μετακομίσει στην Αθήνα κι ανέβαινα στο Μιλάνο όταν τελείωνα σημαντικά κεφάλαια να τα δείξω στον καθηγητή που παρακολουθούσε στην εργασία. Έμενα σε μια πανσιόν δίπλα στο Πολυτεχνείο, απέναντι από το παρκάκι της σχολής.
Εκείνη τη χρονιά συνάντησα τον Paul στην Αθήνα και προσφέρθηκε να με φιλοξενήσει σπίτι του την επόμενη φορά που θ' ανέβαινα στο Μιλάνο. Έτσι κι έγινε, έμεινα σπίτι του δυό βδομάδες, όπου κι έγραψα το τελευταίο κεφάλαιο της διπλωματικής μου.
Αργότερα έμαθα ότι είχε μετακομίσει στην Κέρκυρα και, προκειμένου να του κάνω εντύπωση - αρχιτέκτονας πια - σχεδίασα το σπίτι του από μνήμης κι ανέβηκα στην Κέρκυρα να τον δω. Μου είπε ότι στη Honeywell του Μιλάνου κατασκεύαζαν πια εκτυπωτές, η δουλειά του είχε γίνει τελείως ανιαρή κι έτσι έφυγε.
Στην Κέρκυρα έφτιαχνε προγράμματα μηχανογράφησης για ταξιδιωτικά γραφεία κι αργότερα βοήθησε στο στήσιμο ενός τοπικού τηλεοπτικού καναλιού. Μια μέρα τηλεφώνησα να μάθω τι κάνει και μου είπαν ότι πέθανε. Δεν μπορούσα να το πιστέψω... Δούλευε πολύ, δεν έτρωγε καλά κι ήταν μόνιμα εξαντλημένος. Έπεσε από το κρεβάτι της κουκέτας του και πέθανε από σοβαρό τραύμα στον αυχένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: