Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2008

Διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου

Δυτικός ακάλυπτος
.
Βόρεια θέα από τον 1ο όροφο
.
Βόρειος ακάλυπτος
.

Βορειο - ανατολικός ακάλυπτος

Ανατολικός ακάλυπτος

Νότιος ακάλυπτος
Άνοιξη, 27 Σεπτεμβρίου 2008
.
Κάτοψη περιβάλλοντα χώρου
.
Τομή κατά μήκος
Διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου
Μελέτη : Σοφία Πάνου, Νοέμβριος 2008

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2008

Διαρρύθμιση κατοικιών

Α' Όροφος
Αριστερά : Κατοικία 1, 86.73 μ2
Δεξιά : Κατοικία 2, 97. 83 μ2
.
Ισόγειο
Αριστερά : Κατοικία 1, 105.42 μ2
Δεξιά :
Κατοικία 2, 108.22 μ2
.
Υπόγειο
Αριστερά : Κατοικία 3, 100.87 μ2
Δεξιά :
Κατοικία 4, 93. 82 μ2
Μελέτη : Σοφία Πάνου, Μάρτιος 2004
Το 2003, είχα κάνει τη μελέτη μιας διώροφης διπλοκατοικίας με υπόγειο στην Άνοιξη την οποία θ' αναρτήσω προσεχώς. Η Ρένα, μια φίλη της πελάτισσάς μου είχε τελειώσει τα μπετά μιας διώροφης πολυκατοικίας με υπόγειο λίγα τετράγωνα πιό πάνω, αλλά δεν ήταν ικανοποιημένη από την διαρρύθμιση των χώρων. Μου ανέθεσε λοιπόν τη μελέτη των κατοικιών της πολυκατοικίας που προορίζει για τις 2 κόρες της οι οποίες σπουδάζουν.
Η πολυκατοικία περιλαμβάνει 2 κατοικίες στο υπόγειο και 2 μαιζονέτες στο ισόγειο και τον πρώτο όροφο.
Η κατοικία 3 στην ανατολική πλευρά του υπογείου σχεδιάστηκε για κατοικία της Ρένας. Έχει επιφάνεια 100. 87 μ2 και περιλαμβάνει καθιστικό, κουζίνα, δύο υπνοδωμάτια και λουτρό. Λόγω της κλίσης του εδάφους, η κατοικία 4, στη δυτική πλευρά του υπογείου, είναι όλη μέσα στο έδαφος και φωτίζεται μόνο από τα παράθυρα στη Βόρεια πλευρά. Η Ρένα σκεφτόταν να κάνει αποθήκες σ' αυτό το χώρο αλλά της πρότεινα να κάνει μια ακόμα κατοικία να νοικιάζει γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι και συμφώνησε.
Η κατοικία 4 έχει επιφάνεια 93.82 μ2 και περιλαμβάνει κουζίνα, καθιστικό, δύο υπνοδωμάτια, λουτρό και το λεβητοστάσιο. Το μικρό υπνοδωμάτιο φωτίζεται άμεσα, ενώ το υπνοδωμάτιο των γονέων έμμεσα, με υαλότουβλα ψηλά στον διαχωριστικό τοίχο.
Η κατοικία 1 στο ισόγειο περιλαμβάνει 2 καθιστικά, τραπεζαρία, κουζίνα και WC. Στον όροφο, 3 υπνοδωματια, 2 μπάνια και βοηθητική κουζίνα για τα πρωϊνά. Η συνολική της επιφάνεια είναι 192.15 μ2.
Η κατοικία 2 έχει επιφάνεια 206.05 μ2, ανάλογους χώρους και διαρρύθμιση.
Πρόσφατα ( βλ. παραπάνω ανάρτηση ) έκανα τη μελέτη του περιβάλλοντα χώρου για την πολυκατοικία. Τη μερίδα του λέοντα έχει φυσικά η κατοικία της Ρένας, στην ανατολική πλευρά του οικοπέδου. Διαμόρφωσα εκεί έναν μεγάλο χώρο μπάρμπεκιου κι υπαίθριας εστίασης απέναντι από την τραπεζαρία της κατοικίας για τις τωρινές και μελλοντικές οικογενειακές συγκεντρώσεις.
Απέναντι από το υπνοδωμάτιό της αντίθετα, διαμόρφωσα ένα μεγάλο παρτέρι με μια ελιά στη γωνία, το οποίο μπορεί ν' αφήσει με γρασίδι και λουλούδια, ή να το διαμορφώσει σε λαχανόκηπο.
Ένας μικρότερος χώρος υπαίθριας εστίασης εξυπηρετεί την κατοικία 2, στην δυτική πλευρά του οικοπέδου, απέναντι από την τραπεζαρία της κατοικίας. Η πρόσβαση σ' αυτό το χώρο γίνεται με λίγα σκαλιά από τον εξώστη, λόγω της μικρής υψομετρικής διαφοράς με τον περιβάλλοντα χώρο.
Στην κύρια όψη της πολυκατοικίας διαμόρφωσα παρτέρια με γρασίδι και τριανταφυλλιές. Η πρόσβαση στα διάφορα επίπεδα του περιβάλλοντα χώρου - που ακολουθούν κατά το δυνατό την φυσική κλίση του εδάφους - γίνεται με σκαλιά.
Οι χώροι στάθμευσης τέλος, είναι 5. 3+1 στην βόρεια πλευρά κι ένας στην ανατολική.

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2008

Αποτύπωση πολυκατοικίας στην Άνοιξη

Α' Όροφος
.
Ισόγειο
.
Αριστερά : Νότια πλευρά - Δεξιά : Δυτική πλευρά
.
Αποτύπωση ισογείου
Σοφία Πάνου, Δεκέμβριος 2003